Nemzedékek és emlékezet ■ KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ ■

Thu 4th December at 6 PM

Bálint ház | Map

21 and over

Details

Művészeket kértünk fel, hogy a maguk eszközeivel vegyenek részt Nemzedékek és amnézia emlékezet programsorozat közös emlékezet-munkájában, s a sorozat zárásaként a közben megalkotott új műveiket mutassák be egy kiállításon. A holokauszt témája ezúttal közös tanulás után, a művészek saját nyelvén nyer új, az emlékezésre ma alkalmas formákat.

Bevezetőt mond: Konrád György, író

Zene: Vera Jonas Music

■■■ Kiállítók: Alpern Bernadett, Chilf Mária, Kállai András, Kállai Henrik, Rácmolnár Sándor, Roskó Gábor, Szabó Eszter Ágnes, Szász Lilla, Wechter Ákos

■■■ Megtekinthető: 2015. január 10-ig, a Bálint Ház programjaitól függően. Látogatása előtt kérjük, tájékozódjon!

Nemzedékek és emlékezet ■■■
Előadás-sorozat és kiállítás ■■■

Az emlékezés felelősség. Jelentős életeseményeinket, családi legendáinkat, közösségünk, városunk, országunk dicsőséges pillanatait és traumáit meg kell őrizni, és folyamatosan karban kell tartani.
De ki végzi ezt a munkát? Kinek a dolga az emlékezés, és az emlékeztetés? Ki törli le a port a korábbi események mozdulatlanná merevedett képeiről, hogy a múlt történetei érthetőek legyenek a mában? Kinek a feladata, hogy a következő nemzedékeknek a megfelelő szavakkal adja át ezt a tudást, hogy az övék lehessen, és hogy ők is tovább adhassák?
Nekünk, mindannyiunknak. Akár csak jó kérdésekkel. A hittel, hogy újra és újra el kell mondani mindent, újra és újra kicsit másként.
A Bálint Ház nyolc részből álló, és a megszokottól némileg eltérő előadás-sorozatot indít e célból. Művészeket kértünk fel, hogy a maguk eszközeivel vegyenek részt ebben a közös emlékezet-munkában, s a sorozat zárásaként a közben megalkotott új műveiket mutassák be egy kiállításon. A holokauszt témája ezúttal közös tanulás után, a művészek saját nyelvén nyer új, az emlékezésre ma alkalmas formákat.

Előadóinkat, Titeket és Őket hívjuk segítségül egy közös emlékezet-nagytakarításra. Ideje van. Mindig az lesz.

ELŐADÓK
György Péter ■ Hernádi Miklós ■ Junghaus Tímea ■ Rényi András ■ Rajk László ■ Turai Hedvig ■ Toronyi Zsuzsa

http://nemzedekek-es-emlekezet.balinthaz.hu/
http://nemzedekek-es-emlekezet.tumblr.com/