A Night By.. Black Coffee

A Night By.. Black Coffee

  • April 07, 2019 12:59 AM to 5:59 AM
  • Paradiso
    Weteringschans 6-8, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
Tickets 27.0
BLACK COFFEE
wish you were here (feat. msaki)
BLACK COFFEE
House
BLACK COFFEE
wish you were here (damian lazarus re-shape) [feat. msaki]
BLACK COFFEE
House
BLACK COFFEE
wish you were here (guy mantzur remix) [feat. msaki]
BLACK COFFEE
House
BLACK COFFEE
wish you were here (bedouin remix) [feat. msaki]
BLACK COFFEE
House
BLACK COFFEE
wish you were here (blond:ish morning remix edit) [feat. msaki]
BLACK COFFEE
House

Details

Black Coffee, Themba, Dj Angelo

De artiest die deze keer voor A Night By zijn eigen clubavond en favoriete line-up cureert is niemand minder dan Black Coffee. De Zuid-Afrikaanse house dj/producer draait inmiddels al heel wat jaren mee in het nachtleven en is een graag geziene act op festivals zoals DGTL of in clubs op o.a. Ibiza. Op zaterdag 6 april nodigt hij Themba en Dj Angelo uit voor zijn eigen nacht in de grote zaal.

Met zijn verfijnde dj-sets, percussie gedreven nummers en charisma weet hij alle heersende clichés rondom afrohouse van zich af te schudden. Black Coffee werd geboren in Durban in KwaZulu Natal en groeide op in de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap, waarna hij weer terugkeerde naar de grote stad om zich tijdens z’n studie te verdiepen in jazz. De behoefte om een muziekopleiding af te ronden staat dan ook symbool voor zijn ongeremde nieuwsgierigheid.

Zijn opmerkelijke stijl van produceren bleef niet onopgemerkt, want in 2017 werkte Black Coffee samen met Drake en Jorja Smith aan ‘Get It Together’ – een nummer dat bestaat uit meerdere samples van Black Coffee. De originele versie kwam tien jaar eerder al uit onder de naam ‘Superman’, maar dan met zang van de Zuid-Afrikaanse superster Bucie.

Vandaag de dag heeft Black Coffee ontzettend veel betekend voor de Zuid-Afrikaanse elektronische scene door beginnende dj’s te helpen, zich als voorvechter van de clubcultuur in het land te presenteren en terug te grijpen naar zijn roots tijdens de 250 dj-sets die hij per jaar speelt. Van Tomorrowland en ADE tot aan zijn 18 weken durende residency bij Hï Ibiza: als Black Coffee aan zijn set begint, gebeurt er iets speciaals op de dansvloer.

Do you have a question about the event?
Contact the promoter

More Info at: http://www.paradiso.nl/nl/programma/a-night-by-black-coffee/58204/

http://facebook.com/events/2256245877984652/

7651085