USO

USO

43 followers
I 1996 rappede U$O sig ind på hiphop-scenen med en fjerdeplads i DM i Rap. Århus drengen med rødder i Marokko og Yemen tog alle med storm med sit dobbelttempo-flow, som han... read more
Uso BeatportUso FacebookUso TwitterUso Youtube

Biography

I 1996 rappede U$O sig ind på hiphop-scenen med en fjerdeplads i DM i Rap. Århus drengen med rødder i Marokko og Yemen tog alle med storm med sit dobbelttempo-flow, som han var den første til at bringe ind i dansk hiphop.

I 1999 slog han sit navn fast sammen med L.O.C. og Johnson i den legendariske trio B.A.N.G.E.R.S.

To år senere albumdebuterede U$O med Mr. Mista (i dag et særdeles eftertragtet samlerobjekt). “Mr. Mista” blev et overraskende hit og endte med at sælge 5000 eksemplarer uden den store form for promotion. Og med singlen “I Går Var Det En Vild Nat” feat. Burhan G (Ugens Uundgåelige på P3) fik U$O sig et radiohit, der skaffede ham en nominering til P3-prisen, som den første rapkunstner nogensinde.

I 2005 vendte U$O tilbage fra bunkeren i Århus med albummet “JegvilgerneDuvilgerneViskalgerne”. Første single “Vil Du, Vil Du” (Ugens Uundgåelige på P3) og Crunk tracket “Ikk’å” (Bedste Musikvideo nominering @ Danish Music Awards) ramte den danske befolkning og resten af albummet har også bouncende klubhits i en lækker blanding af high tech beats, pumpende bass, og mellemøstlige toner

Et album, der blev produceret af Rune Rask og Troo.L.S , der mest er kendt som de musikalske bagmænd bag Suspekt og L.O.C. Både Suspekt (nærmere beskrevet rapperen Orgi-E) og L.O.C. er også repræsenteret på albummet, hvor de gæsteoptrådte sammen med andre topnavne som Jokeren, Szhirley , Johnson, Niarn og den amerikanske dobbelttempo specialist TechN9ne.

U$O’s seneste album hedder “Hold Nu”.

“Hold Nu” markerer et spændende skifte for U$O, der er trådt i karakter som en seriøs, ægte og ærlig rapper. U$Os karakteristiske speedrap er desuden kraftigt nedtonet til fordel for et mere harmonisk udtryk med vægt på beats og melodier, og samtidig stikker den amerikanske “down south” inspirerede crunk-stil i retninger, hvor kun få danske rappere før har været.

Titelnummeret “Hold Nu” (Ugens Uundgåelige på P3) er for eksempel beretningen om U$Os syn på rap miljøet i DK, mens det stigende fremmedhad får en tur i den lyriske mølle på Søs Fenger-hittet “Inderst Inde”, som Søs Fenger har genindspillet sammen med U$O.

Efterfølgende optrådte U$O i Sonofon’s reklame film “Shaker Extreme” i rollen som den syngene medarbejder. Reklame filmen var et led i en stor landsdækkende tv og biograf kampagne som Peter Belli bla. også medvirkede i.

På live fronten har U$O været support for navne som: Ice Cube, 50 Cent, T-Pain, Black Eyed Peas, Xzibit, Mary J Blige, Akon, Sean Paul, Amy Winehouse, Fabulous, Bennie Man osv.

U$O blev nomineret til Danish Music Awards i 2010 for #1 hittet “Hey Shorty” sammen med Kato & Johnson. Sangen har både solgt guld og platin i Danmark.