Top 50k on The DJ List

Salem Al Fakir

Stockholm, Sweden

Axtone Records, Ministry Of Sound (Germany), News
Salem Al Fakir Beatport

Latest News

More News

Biography

SALEM AL FAKIR

IGNORE THISNYTT ALBUM I MARS

Den tredje plattan – den som ska etablera en artist bortom dagsländorna – verkar inte ha varit särskilt svår för Salem Al Fakir. ”Ignore This” kom till under en sällsynt kreativ höst, där Salem till synes utan ansträngning skakade av sig förväntningar och återvände till debutplattans kravlösa lekfullhet där han gör vad han vill.

Samtidigt är utvecklingen enorm: Salem har gjort sin dator till främsta låtskrivarpartner, med följden att ”Ignore This” pulserar av elektronisk upptäckarlusta. Kvar är de svepande melodierna, det rytmiska svänget, de fängslande harmonierna, men Salems låtskrivartalang har fått syntpop i blodet.

Samtidigt gör Salem Al Fakir inget avkall på det som gjort honom till en av Sveriges mest framgångsrika artister. Det storslaget melodiska, ögonblick av skir stillhet, danslusta och spring i benen – allt är beståndsdelar i Salem Al Fakirs ojämförbara förmåga att skriva unikt engagerande popmusik med genomborrande, känsloladdade hooks.

Den som inte orkar vänta till mars för den fysiska eller digitala plattan behöver bara vänta till 6e februari, när Salems ”Keep On Walking” slår ned som årets mest välkomna inslag i Melodifestivalens första deltävling.

”Ignore This” släpps digitalt den 8 mars och fysiskt den 10 mars.