Kormix iTunesKormix BeatportKormix Soundcloud

Music

More Music

Biography

Kormiográfia:

A kölyökképű Kormix valójában már több, mint egy évtizede kezdett ismerkedni a hangokkal, hiszen pályafutása még a 2000-es évek előtt, 1997-ben indult. Sok éves tanulás és gyakorlás előzte meg munkáinak publikálását, mivel évekig kizárólag a saját maga szórakoztatására és önfejlesztésére szerezte a zenéket, remixeket.

Az évek múlásával aztán egyre jobban magával ragadta az alkotásvágy, és már tudatosan kereste a lehetőségeket, s kezdte egyengetni saját útját. Eleinte zeneíró pályázatokon és mix-versenyekent tűnt fel sajátos hangzásvilágával, illetve a house zene melletti elhivatottságával, és produkált szép eredményeket. Az alkotás öröme folyamatosan vitte őt előre, és kitartó szorgalmának köszönhetően produceri munkái a későbbiekben már több hazai és külföldi kiadó katalógusába kerültek be, s jelentek meg szerte a világon.

Közben a szóló karrierje mellett néhány zenész cimborájával megalapították a Nature Wakes nevű zenei projektet, és több közös daluk született. A csapat szép eredményeket könyvelhet el, hiszen sikeres megjelenések, nemzetközi visszajelzések, rádió/tv műsorokban szereplő zenék, toplistavezető dal, ami a rövid történetüket jellemzi. Debütáló felvételük mondhatni, hogy tarolt, hiszen a „Wake Up The Sun” című szerzeményükre sokan felkapták a fejüket, és a dal Andro átirata egészen a toplisták csúcsáig jutott, amit aztán több válogatás lemezen való publikálás követett, Jancsó Petra varázslatos hangjával. Végül Desyn Masiello kiadóján, a Symphonic Recordsnál landolt, és 2008 év végén a Ching Ching Records-al közösen kislemez formájában is megjelent. A kiadványra három kiváló remix készült a következő előadók közreműködésével: Ricky Ryan aka Can Costa & Max Cagliero, Countparis, Andro. Az anyagot több nemzetközileg is elismert lemezlovas támogatta, mint például Luke Fair, Jody Wisternoff, Dave Armstrong, Dana Bergquist, Richard Earnshaw stb. Ez mellett az eredeti verzió több tv műsorban, illetve reklámfilmben is felcsendült már.

A zeneírás mellett a vizuális munka folyamata, az éjszakai élet, a szervezés, és a zenék közvetítése is foglalkoztatta. Dj-ként 2004-ben állt először a pultban, de már felkészülten, hiszen egy hosszabb gyakorlás és szakmai felkészülés előzte meg a hivatalos bemutatkozását. Több évet töltött rezidensi pozíciókban, majd szépen-sorban jöttek a meghívásos fellépések, ahonnan aztán nem volt megállás. Néhány év alatt rengeteget fejlődött, s szerzett komoly tapasztalatokat az ország top klubjaiban, rendezvényein és kiemelt fesztiváljain. Szinte az összes hazai élvonalbeli dj-vel volt alkalma játszani, és olyan külföldi fellépőkkel szerepelt egy eseményen, mint Steve Lawler, Matthew Dekay, Mendo, Nick Curly, Robert Dietz, Sascha Braemer, Sascha Dive, Nils Noa, Phonique, Latenta Project, Scope, 16Bit Lolitas, vagy éppen az olasz klasszis, Mauro Picotto.

2007-ben a The SunMoonStars estek rezidensével, Rizkiddel együtt megalapították a BDC-t, vagy, ahogy sokan ismerik, a BudapestDeepCafé-t. A BDC eleinte kétheti rendszerességgel jelentkező rendezvénynek indult, ami egész kis minikultusszá nőtte ki magát, s bár a helyszínek változtak, a keményvonalas törzsközönség mindenhová követte őket. 2008-ban önálló rádiós műsorra kaptak felkérést a Justmusic.Fm-től, s el is indították az eddig példa nélkül álló, vizuális showval kombinált műsort a nézők/hallgatók legnagyobb örömére, amit később a Prime FM csatornáján is műsorra tűztek BDC Live! néven. Rengeteg esemény, fellépés, rádiós műsorok, lounge és klubestek az ország számos pontján, ami a közös együttműködésükről elmondható.

2009-től a The Debut csapatát erősíti, ami nyugodtan mondhatjuk, hogy igazi elismerést jelent számára, hiszen a brand-et a legjobbak között tartják számon. Nagyszerű közönség, különleges helyszínek, nemzetközi fellépők, profi szervezés, aminek hónapról – hónapra a részese lehet.

Kormix nevét sokan ismerhetik a Filmmúzeum tv csatornájáról is, hiszen sokáig az ott futó Privátfilmek egyik zenei alkotója volt. Ez egy olyan filmarchívum, amely hitelesen mutatja be, hogyan nézett ki a világ a digitális korszak előtt, amelyben a letűnt korok nemzedékei és a 21. század friss generációi randevút adnak egymásnak. Egy időutazás a múltba, ahol a régi képek, pillanatok, és ahol a modern, minőségi hangzás összhangban van egymással.

Mindemellett létrehozta önálló klubestjét, az Electronic Steps-et, ami teljesen a saját elképzelésein alapuló klubsorozatnak indult az északi régióban, majd a későbbiekben egy nagyobb volumenű rendezvénnyé nőtte ki magát. A rendezvényen olyan neveket látott vendégül, mint Budai, Andro, Muzzaik, Slam Jr, Hot X, Coyote, Igor Do’Urden, Collins & Behnam, Newl, Shane 54 stb.

Összességében elmondhatjuk, hogy munkássága összetett és sokoldalú, így nem lenne reális, ha kizárólag a dj és producer jelzőt aggatnánk rá, hiszen láthatjuk, hogy tevékenységi köre ettől jóval komplexebb. Klubestek – rendezvények szervezése, rádióműsorok, valamint rengeteg kreatív és vizuális munka színesíti napról-napra repertoárját.

Fontosabb momentumok:

2004: Skyland remix pályázat – Első helyezett

2004: Heineken Thirst DJ verseny – Elődöntőbe kerülés közel 300 jelentkezőből

2004: CoolTourClub rezidens – Szécsény

2005: Az első hivatalos megjelenés Collins és Behnam Hungarian Techno Only vol2. lemezén, a Freee Magazin publikálásában

2005: Beach House DJ verseny – A győztesek között

2005: Megalapítja zenész társaival a Nature Wakes nevű zenei projektet

2006: Partycom Synthetic Mix Contest – Első hely

2006: A debütáló Nature Wakes dal, a Wake Up The Sun első helyen a Radio Deejay toplistáján

2006: The Quasar remix verseny a Nature Wakes-el – Harmadik hely

2007: Bahnhof DJ verseny – Első hely

2007: Partycom eVote szavazás – Top 3-ban az év itthoni felfedezettje kategóriában

2007: Justmusic Dj Championship – Top 5

2007: Club Miami DJ verseny – Top 3

2007: Megalapítja az Electronic Step klubestet

2007: Megalapítja Rizkiddel a közös projektjüket, a BDC-t

2007: Mayday, Budapest

2007: Dokk, Budapest

2007: Dokkoló, Budapest

2007: Club Stardust rezidens – Szécsény

2008: Megjelenik az első Nature Wakes kislemez

2008: Saját műsor a Justmusic.FM-en, BudapestDeepCafé Radio Show névvel

2009: The Debut rezidens

2009: Kecel Fesztivál

2009: Kormix és Nature Wakes megjelenések

2010: A Privátfilmek zenei alkotója

2011: Saját műsor a Prime.FM-en, BudapestDeepCafé Radio Show névvel

2012: Electronic Steps szervezése

2012: Mixei rendszeresen a Music Fm műsorán

2012: Cinema Hall

2013: Hello House klubest

2013: Balaton Sound

2013: Sziget Fesztivál

2013: Truesounds DJ verseny – Top 4

Jelentősebb fellépések: Mayday 2007, Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Kecel Fesztivál, Badgirls, Jóképű Klub, I Love Deep, Coke Club, Debut Yacht, Cinema Hall, Club Privé, Prestige, Dokk, Dokkoló, Citadella, Sing-Sing, Bling Bling, Dance Tuning Disco, Merlin, Club Prince, Sundancepark, Sun City, Club Stardust stb.

Megjelenések: Symphonic Records (Anglia), Cromarti Records (USA), Cabrio Records (Spanyolország), Toto Recordings (Ukrajna), I Love Deep Records (Magyarország), Add 2 Basket Records (Magyarország) LIP Records (Magyarország), Foundation Records (Magyarország), Deep Dive Records (Magyarország), Freee Magazin (Magyarország), Ching Ching (Magyarország), CLS Records (Magyarország), Aenaria Tribal (Hollandia), Aenaria Chill (Hollandia), Aenaria Music (Hollandia), Sensual Touch Recordings (Németország), Soulstar (Németország), City Life Records (Németország) , Happy Days Records (Szerbia), Hugh Recordings, Guajira Recordings

Újságokban való megjelenés: Freee Magazin, Popcorn, Flyerz, Metro, Bravo, LED Magazin, Kisvárosi Krónika

Televíziós szereplések: Viva Tv, Filmmúzeum, Deko Tv

Interjúk: Justmusic, Partypeople, Partycom, MusicForever, Antropos, House Music, Pulzar, Deepimpression, Dj Mixes, Radio35 stb.

Saját rádióműsorok: The BudapestDeepCafé Radio Show @ Justmusic.fm, BDC Live @ Avas Radio, Miskolc, BDC Live @ Crazy FM, Miskolc, Electronic Steps Radio Show @ Radio Focus, Salgótarján, CityDeepCafé @ Nugen FM