Top 25k on The DJ List

Fmon

Budapest, Hungary

House, Tech House

Fmon BeatportFmon MixcloudFmon SoundcloudFmon MixcloudFmon MixcloudFmon SoundcloudFmon Soundcloud

Music

More Music

Biography

85 áprilisban született. Amikor 10 éves korában, bátyától karácsonyra kapta a Faithless – Reverence albumot, onnantól tudta, hogy a zenélek szeretne élni, egyszerűen megfogta az elektronikus de klasszikus house hangzása. Nagy kíváncsiság kerekedett benne, hogy miből épűl fel ez a zene, ami ekkora hatást gyakorolt rá. Illetve a 4 év alatt, amikor berlinben volt az informatikusi suli miatt, sok olyan befolyásoló tényező ragadt rá, amikből a mai napig inspirációt merít. Fülöp Mónika néven anyakövezték így magának az Fmon művésznevet adta 2005 környékén. Tavaly lecserélte Monika Philippre.

Sokan tanították, de legfőképp saját magát képezte, mivel informatikus, így nem volt nehéz neki a zeneszerkesztő szoftverek ill zenélő eszközök (cdj, vinyl, kontrollerek stb) használatának az elsajátítása.

Pléda:

http://soundcloud.com/fmon < ahol saját kreációit mutatja a nagyérdeműnek.

Nem sok olyan eszköz van, amit ne ismerne, ha oda rakják bármi elé, fél óra alatt bele jön. Jelenleg, kontrollerezik ill liveo-zik, traktor és az ableton szoftvereket használja a fellépésekhez, attól függ, hogy hova megy zenélni. Cd-i is vannak természetesen, ha minden kötél szakad és az elektronika hátat fordít neki.

Az már magáért beszél, hogy még csak most készült el élete első biója, anélkül hogy említve lennének a nemzetközi djk, akiket ismer. Számára nem az a lényeg, hogy kit ismer az ember, hanem hogy önmaga ki és mit hoz ki magadból az ember. A felkérések különböző országokból maguktól jönnek. Folyamatosan kap feedback-ekket a stílusa és a technikai hozzá értése miatt.

Beatporton szintén lehet találni tőle remixeket, Zack Marullo is felkérte a 99 remixelésére ami nem sokára meg fog jelenni, barcelóna recordsnál szerződtetve van mint major labelnél, illetve a Frequenz5 (DE) kiadója is debütál németországban, aminek a profilját kizárólag techno trackekre fogja át formálni. Tervben van még egy csak techhouse label indítása a Bad Request.

Talán az eddigi legnagyobb sikere, az a Minus kiadónál történt, ugyanis soundcloudon, van egy olyan opció, hogy lehet küldeni demókat nekik…Gondolt egyet és össze pofozott egy tracket erre a célra. Ez a track amilyen célirányosan készült, oly annyira is érvényesült, 4 nap után ki is rakták a kedvencek közé, amit a mai napig meg lehet tekinteni a “demos for minus favorites” soundcloudos oldalukon.

Azért ha belegondol az ember, hogy ők milyen sok trackekket kaphatnak napmint nap, ez számámra egy elismerés, hogy bármit eltud érni, ha nagyon akarja.

Németországban barátoknál, ill undeground saját alapítású kis partykon már volt szerencséje ügyködni, romániában tavaly (No Name Club) ill idén (DJ Arena), angliában (The Loft, TBA 2008), itthon (Sunny) webrádiókban (DiscreetFM, NUgen,fm) is voltak már fellépései. Valamint idén májusban 2 német barátjával alapított egy webrádiót (Egroove.fm, urrec.de) ahol sok nemzetközi sztár megfordult már (Dema, Timo Maas, Pascal Feos, Jemb, Miss Shiva ( az eredeti!) Arpino, Alexander Fog) csak hogy néhányat említsünk. Utóbbi külön megkerste a rádót, aki a TMR ( DArk Star bookings & records CEO-ja,) hogy exklúziv műsort szeretne vendégként. Saját showjának a 10-dik adását Mike Väth (Sven Väth bátyja) akivel nagyon jó barátságban van tisztelte meg vendégként. (Indigo Radio Show minden szombaton este 20:00tól 22:00 ig szól). Hazai djk is szerepeltek már, ismert nekevek ill az undergound szcénából is) ezek a showk természetesen vissza hallgathatók a mixcloudos profilján http://mixcloud.com/fmon, ahova folyamtosan töltögeti fel a nagyérdeműnek.

Stílusát illetően nem nagyon van egy irányzat, inkább a minőségi stílust mutatja meg az embereknek. Mégis, hogy egy pár ki legyen emelve : Mini Tech, Techno, Minimal, House, Tech House, Jackin house, Acid House ill Deep House.

Neki úgymond nemes célja van a zenével, nem a saját profitálásra tette fel az életét. Belülről jön egy késztetés ill egy küldetés, hogy egy üzenetet juttasson el minél több embernek. Amit nem feltétlen csak a saját zenéin keresztül szeretne véghez vinni, viszont amilyen stílust képvisel, annak a segítségével.

Véleménye szerint ez a legjobb belső hajtó motor, mert tudja, hogy akár 10 vagy 20 év mulva is ezt fogja csinálni.

Itthon aktívan 3 éve tevékenykedik, mint zenész, dj, viszont már a kezdő zeneszerkesztő szoftverek megjelenésével Fast és Madtracker(2002) neki állt zenéket összerakosgatni egy nagyon jó gyerekkori barátjával. Ekkor Volt egy hard core-os korszaka. Majd persze a virtual djt kezdte el piszkálgatni (2004), erre jött a traktor (2005-2008). Ezután a mai napig Abletonozik mint Live Act artist (Élő előadó művész)

“Az embernek mindig tanúlnia kell, hogy képes legyen önmagát képezni, ahogy haladunk a korral és a technikával :)”

Respect Music, it gives you energy! ( Tiszteld a zenét, energiát ad!)

http://www.twitter.com/monikaphilipp

http://www.soundcloud.com/fmon

http://soundcloud.com/monikaphilippsets

http://www.residentadvisor.net/profile/fmondj

http://myspace.com/fmondj

http://www.mixcloud.com/fmon/