Diwex SoundcloudDiwex MixcloudDiwex BeatportDiwex DiscogsDiwex BeatportDiwex BeatportDiwex MixcloudDiwex BeatportDiwex Soundcloud

Music

More Music

Biography

Diwex egy kisvárosban született, Komlón. Az elektronikus zenével 1999-ben kezdett el foglalkozni immáron nem csak mint gyűjtő, hanem dj is. 2004-ben OSZK vizsgát tett a budapesti Club 7-ben, ahol Newl, Lauer és Matthew adott neki pár ötletet és tanácsot.

Pécsen, Sásdon illetve Budapesten is fellépett már többször. 2007-ben bejutott a Justmusic által szervezett első Championship-be az elődöntősök közé. Ez idő tájt kezdett kialakulni igazi egyedisége és vágott bele a produceri munkálatokba, aminek 2008-ban meg is lett az eredménye. Októberben jelent meg a Minimal And Melodies Music gondozásában első hivatalos kislemeze a „Gears”, ami digitális formában elérhető a legtöbb webshopban. Egyre több ismeretségre tett szert, aminek köszönhetően más kiadó és producer is felfigyelt rá.

2008-ban egy különleges karácsonyi ajándékot készített a Minimal and Melodies jóvoltából, egy hivatalos mixalbumot, amit kizárólag a kiadó gondozásában megjelent és megjelenésre váró dalokból állított össze. 2 saját szerzeménye is szerepel a lemezen.

2009 januárjában elköltözött szülővárosából a világ talán legszebb városába, Budapestre. Azóta folyamatosan lehetőségek nyílnak előtte, hogy megmutathassa a fővárosi közönségnek is tudását élőben. Minden energiájával produceri munkásságát csiszolgatta.

2010-ben látott napvilágot első remix EP-je, mely a „Ry2ale” címet kapta. 3 átirat készült Rich Jones, Sunburnt Octopus és Khristian K személyében. Majd a feltette az „I”-re a pontot: elkészült „The Mask” EP-vel, amin 2 eredeti track kapott helyet („The Phaintom” és a „Blackout”). Mindkét kislemez a Minimal And Melodies-nak köszönhetően jelent meg.

Egy különleges deep szerzemény is kipattant a fejéből, melyet Aerolab alteregóval fémjelzett és „Hidden Senses” címet kapta.

Ez év tavaszán 2 hazai producerrel is együtt dolgozott. Zajac-nak 2 remixet is írt a „Neighborhood” és „Tarda” című szerzeményre. Kornél pedig a „Digidi Samba” remix elkészítésére kérte fel.

Júliusban elindult saját rádióműsora a Justmusic.fm-en „Basement Radio Show” címen, amit Zajaccal közösen szerkesztenek. Minden szombaton 18:00 és 20:00 óra között talákozhattok vele élőben.