Clara Sofie InstagramClara Sofie BeatportClara Sofie Soundcloud

Music

More Music

Biography

Clara Sofie soloartist, sangskriver og sangerinde.

Clara Sofie Fabricius er født 16. marts på en grå mandag. Opvæksten foregik i Gentofte, hvor der både var en buddhistisk far, en katolsk opdraget mor og et flygel i hjemmet. Selv er Clara Sofie hverken døbt eller konfirmeret. Hun har heller ikke været munk i Indien, som sin far.

Til gengæld var Clara Sofie rebelsk teenager og blaffede flere gange fra det trygge Nordsjælland til Amsterdam. Uden sin families viden. Her mødte hun blandt andet en kæreste. Fra Harlem i New York. Med ham rejste Clara som 18-årig tværs over USA i en gammel babyblå Volkswagen.

Clara var hooked og da hun 19 udadvendte somre gammel var færdig med gymnasiet, takkede hun ja til en rig cubaners tilbud om at komme til New York og arbejde. Det viste sig dog snart at være en halv lyssky forretning og Clara Sofie gik igen egne veje. Det blev til halvandet år i New York med masser af erfaring med bands, producere og sangskrivning. Og et lille hurtigt bryllup i Las Vegas. Men hvem har ikke prøvet det?

I 2002 var Clara Sofie tilbage i Danmark, hvor hun startede eget band og samtidigt blev optaget på Musikvidenskabeligt Institut i København. Ikke voldsomt overraskende, i det Clara Sofies mor er én ud af 8 søskende, som alle er klassisk konservatorieuddannede musikere. Lige fra barnsben har den stået på ride ranke på skødet af mor ved flygelet. Musikken kom med familien og Clara Sofie har som lille gået til klaver, saxofon, cello og kor (Det kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekor, inklusiv turneer i Israel og Sydamerika).

Det var dog sangen og melodierne der holdt ved, i det Clara Sofie hurtigt udviklede sig som sangskriver og sangerinde.

I sommeren 2004 opløste Clara Sofie sit band og flyttede til London. Her var hun gæstesanger på en klub og mødte efter tre uger en producer, som hun indledte et intenst samarbejdede med. Det næste halvandet års tid bestod dagligdagen af studiets 4 vægge og togturen derhen. En lærerig periode, hvor Clara Sofie lærte meget om sangskrivning og fik forbedret sin sang enormt.

I 2005 vendte Clara Sofie atter kursen hjemad for at fortsætte sangskrivningen og gøre sin Bachelor fra MI færdig. En gammel producerven dukkede op i 2006 og de besluttede sig sammen for at lave en plade. ’Jeg er din’ udkom i 2007. Et band var stablet på benene og Clara Sofie nåede lige akkurat at få udgivet singlen ’Fri’ i 2008, inden hun rendte ind i en vis Rune Reilly Kolsch.

I sommeren 2010 blev Clara Sofie Cand. Mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling med et 12-tal i specialet Demokratiseringer af Musikforbrug på Internettet.

Men da var arbejdet på Clara Sofies plade ’Byen elsker dig’ (marts 2011) for længst gået i gang inde i studiet hos Rune RK. Som forløber til albummet hittede hun i sommeren 2010 med nummeret ’Når tiden går baglæns’ – et nummer, der næppe behøver nærmere introduktion. Nummeret gik #1 i 8 uger og solgte trippelplatin.

Efter succesen med Rune Rk bevægede Clara Sofie sig i efteråret 2011 videre til sit tredje pladeprojekt. Denne gang i samarbejde med producerne Rune Rask og Jonas Vestergaard (Suspekt, L.O.C m.fl). Som forløber til den første Ep ’Overgiver mig ’Aldrig’ (26.September 2012) ud af en række, udgav hun i marts 2012 1.singlen ’Brænd mig helst’, som lå 7 uger på airplaychartens top 20 samt 23 uger på Dancechartens top 30, efterfulgt af 2.singlen ’Husker Du’ i august 2012.