Top 25k on The DJ List

Chords

Skane, Sweden

Artspages, Juju Records, Metro Recordings
Chords InstagramChords Beatport

Latest News

More News

Biography

Efter att ha släppt sitt debutalbum “The Garden Around The Mansion” 2003 och därefter satt en ny standard för svensk rootsreggae med två album från sitt band Helt Off, är Chords äntligen tillbaka med ett nytt album.

“Things We Do For Things” visar Chords otroligt mångsidiga talang för att skapa musik och med utgångspunkt i hip-hopen gräver han tillbaka efter genrens egna rötter och lägger till sin egen personliga nyans på dessa musikinfluenser. Under dom senaste fem åren har Chords gått från att “bara” vara en av Sveriges vassaste MCs till att börja producera musik själv, lära sig spela diverse instrument och låta sina sinnen tas over av musiken. Resultatet är en festmåltid av hip-hop, soul, blues och discomusik. Chords har kokat upp en mängd kastruller som innehåller det allra hetaste tillsammans med Tingsek, Breakmecanix och musikanterna från damn! samt rört om i grytan ännu en gång med Timbuktu.

Trots det gått ett tag sen debuten har Chords hållit sig sysselsatt under åren. Han har bland annat rest runt i Skandinavien och Europa samt öst och västkusten i USA och gjort totalt mer än 150 konserter tillsammans med Timbuktu & Damn! och Helt Off i första hand men även Looptroop Rockers, J-Ro, Mapei och danska houseproducenten Varano.

Förutom framgångarna med Timbuktu (bl.a jättehiten “Det Löser Sig”) och Helt Off (ingen missade väl “Babylonsjukan”) ska man inte heller glömma polaren J-Ro’s singel “U Call That Love?” som Chords producerade och gästade på och som blev en hit i Frankrike, bland annat den mest önskade låten på den stora radiokanalen Generation under 2007.

Med Chords nya album “Things We Do For Things” får man sig en rejäl dos musik, som en stor spruta injicerad i den tjockaste venen på armen, klar att ge hela din kropp och själ ett långt rus in i det sista.

En turné i vår / sommar är på gång, så förvänta er absoluta konstverk i ljudform.

Sen bör det ju tilläggas att Chords är den enda svenska hip-hop artist som gett ut ett album på storbolag i USA.

Inga konstigheter.