Quantcast
Rahzel (The Roots) Feat. The X-Ecutioners // Paard

Rahzel (The Roots) Feat. The X-Ecutioners // Paard

  • December 07, 2018 7:30 PM to 12:30 AM
  • PAARD van Troje
    Prinsengracht 12, Den Haag, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Den Haag » Rahzel (The Roots) Feat. The X-Ecutioners // Paard

Details

Rahzel

In samenwerking met The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion mogen we op 7 december de legendarische Amerikaanse hip hop grootheid Rahzel verwelkomen in het Paard.

Voorverkoop start vrijdag 12 oktober om 12:00 via www.paard.nl/event/rahzel-the-roots-feat-the-x-executioners/
Let op, er zijn een beperkt aantal early bird tickets verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

Beatbox world champion in da house! Rahzel groeit op in de straten van Queens, New York en ontwikkelt zich vanaf jongs af aan als beatboxer. In 1995 wordt zijn muzikaliteit herkend door hiphop formatie The Roots, waarmee hij in ‘99 een Grammy wint voor ’Best Rap Performance By A Duo Or Group’. Zijn nickname ‘Godfather of Noyze’ heeft hij te danken aan het feit dat hij moeiteloos zingt of rapt terwijl hij beatboxt en met gemak een drumsectie, bassectie en melodie tegelijkertijd laat horen.

Hij wist niet alleen The Roots te overtuigen van zijn kunsten. Hij werkte samen met o.a. Erykah Badu, Ben Harper, Sean Paul en Björk en liet hierdoor de veelzijdige artiest in hem zien. Rahzel verbaast en verbijstert mensen en is ook niet van plan half werk te maken van zijn gig in Den Haag. Wat hij allemaal in petto voor ons heeft, daar kunnen we alleen maar naar gissen. Dat het ziekelijk vet wordt, is wél zeker. Billboard Magazine over Rahzel : “Everyone should experience his fascinating rhythms…using just his lips, cheeks, gums, and Adam’s apple he (recreates), with amazing accuracy and detail, tracks from the magic mixing desks of Pete Rock…and others.

Een onmisbare kans om een van de meest toonaangevende artiesten uit het genre live te kunnen bewonderen.

Maar Rahzel komt niet alleen, hij zal worden vergezeld door ongetwijfeld de beste turntablist crew allertijden, The X-Ecutioners. Deze groep afkomstig uit New York begon de formatie met elf DJ’s, maar bestaat tegenwoordig nog uit drie, namelijk Total Eclipse, DJ Boogie Blind en DJ Precision. De Amerikanen hebben bijzondere collaboraties op hun naam staan (Linkin Park, Cypress Hill) en staan bekend om hun ‘Beat Juggling’ skills en bodytricks (een rondje draaien, met de rug naar de draaitafels backspinnen). Of ze ons hierop vanavond trakteren blijft spannend, maar dat je mond open valt van spectaculair snelle scratches, is zeker.

More Info at: https://www.facebook.com/events/462037680957731/
7138309

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app