Quantcast
Fischer-Z / presented by PVT & Grauzone / Den Haag
78
GOING

Fischer-Z / presented by PVT & Grauzone / Den Haag

  • May 10, 2017 7:00 PM to 11:00 PM
  • Paard van Troje
    Prinsegracht 12, Den Haag, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Den Haag » Fischer-Z / presented by PVT & Grauzone / Den Haag

Details

FISCHER-Z ‘40TH ANNIVERSARY TOUR’ EN NIEUW ALBUMBUILDING BRIDGES’ 2017

Voorprogramma: The Elementary Penguins

Het is 1979 wanneer de Engelse band Fischer Z opstaat. De band borduurt dan voort op muziek uit de vroege jaren ’70 en voorziet hun aangename new wave sound van reggae-invloeden en accenten uit de punk: zo wordt de Britse liefdesbaby van Talk Talk en The Police geboren. Met zijn indringende en hees gezongen stemgeluid kun je John Watts tot één van de meest identieke zangers uit het genre rekenen. De band viert volgend jaar haar 40-jarig bestaan met een tour door Europa en de release van een nieuw album. Deze nieuwe plaat, het 20ste studioalbum alweer, komt uit in het voorjaar.

Drie platen in vier jaar waren genoeg om de Engelse band een bestendige plek in het collectieve popgeheugen te geven. Toch omvat de veertigjarige carrière van John Watts 19 albums, ruim 3000 concerten en albumverkopen van ruim 2 miljoen wereldwijd. Het eerste album, ‘World Salad’, uit 1979 bevatte de grote hit ‘The Worker’. De release van ‘Red’ Skies Over Paradise’ met de hits ‘Berlin’ en ‘Marlise’ bracht de band het grote Europese succes.

In 1981 ontsloeg John Watts de originele line-up van de band, die volgens Watts teveel waren afgedreven van de ‘art-punk’ idealen. Na het uitbrengen van een aantal soloalbums, keerde Watts in 1987 terug met Fischer-Z in een nieuwe bezetting. Tijdens de tour in mei, zal Fischer-Z oude klassiekers maar ook gloednieuwe songs van het album ‘Building Bridges’ (release 31-01-2017) spelen.

The Elementary Penguins
The Elementary Penguins is een in Amsterdam gevestigde indierockband die aanstekelijke songs maakt die zich kenmerken door energieke zang en smerige gitaarpartijen. Als eerste single werd in oktober verleden jaar het nummer Magic uitgebracht. Het was meteen raak, want Magic werd opgepikt door 3FM en kwam in Nederland en België terecht onder een commercial. Het was het begin van een periode vol hoogtepunten. Zo werd The Elementary Penguins door Spotify geselecteerd voor Spotlight On 2015, was de band te gast bij alle bekende radioprogramma’s en De Wereld Draait Door, deed de groep een uitgebreide clubtournee door Nederland, ontving een nominatie voor een 3FM Award in de categorie Best Alternative en was afgelopen zomer op veel festivals te zien waaronder Parkpop.

5855069

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app