Quantcast
London Calling Pre-party met Jay Som, ALMA, in Paradiso Noord
58
GOING

London Calling Pre-party met Jay Som, ALMA, in Paradiso Noord

  • May 20, 2017 6:00 PM to 11:30 PM
  • Tolhuistuin
    Tolhuisweg 5, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS
dj_karma nonickname

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » London Calling Pre-party met Jay Som, ALMA, in Paradiso Noord

Details

Een week voordat London Calling losbarst in Paradiso kun je in Paradiso Noord alvast warmdraaien met de talentvolle acts Jay Som en Alma. Je kunt gratis naar binnen op vertoon van je passepartout voor London Calling op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei.

Jay Som
Melina Duterte is een multi-instrumentalist uit San Francisco die optreedt onder de naam Jay Som. Haar eerste album ‘Turn Into’ is een compilatie van slaapkameropnames, waarop ze alle instrumenten zelf heeft bespeeld. Fuzzy droompop die direct kon rekenen op een 8.2 van Pitchfork. In 2017 volgt haar volwaardige album ‘Everybody Works’ waarop ze wederom ieder geluid zelf heeft geproduceerd; van lo-fi rock naar energieke punk, elektronische folk en zwoele alt-funk met steevast autobiografische, poëtische teksten. Dit wordt het jaar voor Jay Som.

ALMA
De pas 21-jarige ALMA is een rijzende popster in Finland en inmiddels ver daarbuiten. Ze heeft alle ingrediënten om nog veel groter te worden: bizarre stijl, attitude, innovatieve teksten, aanstekelijke poplijntjes en een stemgeluid die je niet snel gaat vergeten. ALMA is niet bang om klassieke pop te mixen met elementen van rap, ouderwetse soul en urban beats. Haar singles ‘Dye My Hair’ en ‘Karma’ werden samen al meer dan 50 miljoen keer beluisterd op Spotify en benadrukken de opkomst van deze jonge ster in wording.

Middle Kids
Dit indie pop trio uit Australië kwam uit het niets met hun eerste single Edge of Town. Toen Elton John zichzelf bestempelde fan te zijn van de band, hij ze op zijn Beats 1 radioshow draaide en in z’n Spotify lijstje zette, gebeurde de rest vanzelf. Middle Kids hebben dit jaar door de VS getourd met Cold War Kids, op SXSW gestaan en zullen nu ons land aandoen voor een speciaal optreden tijdens de London Calling pre-party.

Charlotte Day Wilson
De clip bij het nummer “Work” van deze dame werd opeens als tribute gebombardeerd tijdens de Women’s March in Amerika. De 24-jarige zangeres, producer en multi-instrumentalist Charlotte Day Wilson wordt nu al getipt om snel door te breken. Ze deed ook al mee op de single In Your Eyes van BADBADNOTGOOD en stond in het voorprogramma van Local Natives in de VS en nu staat ze op onze London Calling Pre-party. Hou haar in de gaten!

ELLA
De Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude staat bekend als een veelzijdig talent: als filmcomponist, als zangeres van wijlen Houses en sinds kort als bandlid van indiepopband Amber Arcades. Met Van der Woude’s nieuwe project ELLA verzoent zij voor het eerst haar vernuft als zangeres, songwriter, producer en arrangeur. Het resultaat is een groep muzikanten die prachtige, mooi gezongen en dromerige luisterliedjes maken.

Aanvang: 18.30 uur
Zaal open: 18.00 uur
Locatie: Paradiso Noord
Entree op vertoon van London Calling Passepartout 26 + 27 mei 2017: Gratis
Losse kaarten: 12,50 incl. daglidmaatschap
http://www.londoncalling.nl

6030869

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app