Quantcast
Paradisolezing 7/7: Frans Saris - Darwins cijferslot

Paradisolezing 7/7: Frans Saris - Darwins cijferslot

  • June 17, 2018 10:30 AM to 1:00 PM
  • Paradiso
    Weteringschans 6-8, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Paradisolezing 7/7: Frans Saris - Darwins cijferslot

Details

Op zondag 17 juni 2018 houdt prof. dr. Frans Saris (em. hoogleraar wis- en natuurkunde Universiteit Leiden) de laatste Paradisolezing in de serie DE NIEUWE MENS.

Mensen bepalen hun eigen evolutie vooral door hun cultuur, door hun memen. Memen (van memory) liggen zijn de genen van onze culturele evolutie. Daarmee domineren wij de planeet aarde. Zij maken ook dat wij verantwoordelijk zijn voor het overleven van onszelf, de soort en het leven op aarde.

Technologische vernieuwingen grijpen, in een steeds hoger tempo, diepgaand in op ons mens-zijn. Technologieën die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden, zijn inmiddels bijna normaal: zelfrijdende auto’s, optimalisatie van het menselijk lichaam, zelflerende algoritmes en computers die zo ‘menselijk’ zijn dat ze vrijwel niet meer van echte personen zijn te onderscheiden. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar. Hoe ziet de mens 2.0 eruit? Wat is technisch mogelijk (wat kan?) en wat zijn de ethische en morele consequenties van deze technische mogelijkheden (wat mag?)? In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie ons leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Overzicht Paradisolezingen De Nieuwe Mens: http://paradi.so/Paradisolezingen2018


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso Amsterdam en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de KNAW – Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

(Foto: Frans Saris. Beeld: Ernst Coppejans)

6719045

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app