Quantcast
Super-Sonic Jazz - live: United Vibrations, BCUC
56
GOING

Super-Sonic Jazz - live: United Vibrations, BCUC

  • May 17, 2017 7:00 PM to 9:00 PM
  • Paradiso
    Weteringschans 6-8, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Super-Sonic Jazz - live: United Vibrations, BCUC

Details

De band United Vibrations begon met spelen op de straten van Londen en inmiddels zijn hun feestjes doorgegroeid naar festivals over de hele wereld. De band bestaat uit drie broers (Ahmad, Kareem en Yussef – ook bekend van Yussef Kamaal – Dayes), samen met goede vriend Wayne Francis II. Hun dansbare mix van rock, afro-beat, funk, hiphop, drum ‘n’ bass, jazz, rare groove en meer werd opgemerkt door het toonaangevende Ubiquity label (o.a. Theo Parrish, Jimi Tenor e.a.). Genre-aanduidingen vindt de band niet zo interessant; het gaat om het grensoverschrijdende gevoel dat de muziek teweeg breng (‘vibrations’).

Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) is niet zomaar een funky jazzband van de straten in het Zuid-Afrikaanse Soweto. De band maakt op eigenzinnige wijze energieke en gepassioneerde muziek en stoot tegelijkertijd allerlei vooroordelen over Afrika omver. Ze verwoorden de vrijheid en de kritische blik van van de hippe ondernemers uit Soweto. Muziek is BCUC’s wapen in de strijd voor vrijheid (uhuru) die voor de gewone mens (Bantu) in Zuid-Afrika nog lang niet gestreden is.

Super-Sonic Jazz presenteert in Paradiso spannende en vernieuwende artiesten, die met een jazz-benadering diverse muzikale invloeden laten samenkomen: van electronica tot Afrikaanse grooves, klassiek, soul en hiphop. Denk aan nieuwe mengvormen, nieuwe experimenten en nieuwe helden als onder meer Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus.

Super-Sonic Jazz – live: United Vibrations, BCUC
Woensdag 17 mei 2017
Paradiso, kleine zaal
Aanvang: 19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Entree: € 16,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)
Voorverkoop vanaf 2 december
http://paradi.so/UnitedVibrations-BCUC

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017: paradi.so/TttTPas2017. Er zijn max. 50 plekken beschikbaar, reserveren is verplicht via (entree alleen in combinatie met Ticket to the Tropics-pas 2017!): https://goo.gl/forms/t4fkOgLo0P0nuGtJ2
Meer informatie over de pas: www.tickettothetropics.nl/pas.

5687681

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app