Quantcast
Nikki Lane, Robert Ellis, Julien Baker - Sugar Mountain presents
133
GOING

Nikki Lane, Robert Ellis, Julien Baker - Sugar Mountain presents

  • June 10, 2017 6:30 PM to 11:59 PM
  • Paradiso
    Weteringschans 6-8, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Nikki Lane, Robert Ellis, Julien Baker - Sugar Mountain presents

Details

Sugar Mountain Presents is een concertreeks, maar in dit geval een avondvullend programma vol roots, Americana en country. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl.

Zangeres Nikki Lane uit Nashville, bevriend met Daniel Romano en Sturgill Simpson, heeft veel indruk gemaakt met haar veelzijdige, tweede album All Or Nothin, dat ze liet produceren door Dan Auerbach van The Black Keys. Haar liedjes klinken als klassieke country met echo uit de jaren ’60 en ’70 met moderne twist: twangende gitaren, ronkende pedal steel, swingende orgelklanken en de kenmerkende, bezielde stem met zuidelijk Amerikaans accent van Nikki Lane. In 2017 verschijnt het nieuwe album Highway Queen, waarvan de gelijknamige single al uit is.

Robert Ellis staat erom bekend dat hij zijn East Nashville countrygeluid vermengt met de geluiden die hem op dat moment inspireren, iets dat bijvoorbeeld goed terug te horen is in het door jazz beïnvloede gitaarspel van Kelly Doyle. In Ellis zijn woorden: “How can you call it art when you’re sticking to a dotted line?”

De pas 21-jarige Julien Baker weet met haar prachtig breekbare liedjes hoe je zalen stil moet krijgen. Meer dan een gitaar en haar aangename stemgeluid heeft ze hier doorgaans niet voor nodig. Haar debuutalbum Sprained Ankle nam ze heel rauw op; alleen zingend en spelend op een akoestische gitaar waarbij sommige liedjes in één keer zijn opgenomen. Gerenommeerd muziekblog Consequence of Sound vond deze beslissing bijzonder goed uitpakken: “That decision resulted in a remarkable record, one full of beautiful, personal explorations revealed in stark intimacy.”

Of ze nu gaan over liefde, over reizen, heimwee hebben of opgroeien in een dorp, Annika IJdo wil liedjes maken die mensen meteen meebeleven. Ze maakt muziek onder de naam Rivers. Invloeden van country, folk en bluegrass hoor je terug in de muziek. Pakkende popliedjes, melancholisch en recht uit het hart gezongen. Soms ingetogen, soms opzwepend en altijd teruggrijpend naar de sound van het zuiden van Amerika zorgt de band op het podium voor een meeslepende ervaring.

Aanvang: 19.00 uur
Zaal open: 18.30 uur
Entree: 17,50 euro excl. lidm.
http://www.sugarmountain.nl/agenda/nikki-lane-julien-baker-en-meer-sugar-mountain-presents/

5687649

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app