Quantcast
Joey Alexander Trio - Summer Sessions All Stars
2
GOING

Joey Alexander Trio - Summer Sessions All Stars

  • July 16, 2017 9:00 PM to 10:30 PM
  • North Sea Jazz Club
    Westergasfabriek, Pazzanistraat 1, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Joey Alexander Trio - Summer Sessions All Stars

Details

Hij heeft een techniek waar menig ervaren concertpianist jaloers op zal zijn en een gevoel voor timing en swing waar weinigen aan kunnen tippen. Waar normale stervelingen decennia over doen, dat leerde deze dertienjarige(!) jongen uit Bali zichzelf in een paar jaar tijd: meesterlijk jazz spelen. Joey Alexander mag met recht een wonderkind genoemd worden.

Op zijn achtste trad hij in Indonesië op voor de legendarische Herbie Hancock en die sprak zijn vertrouwen in hem uit. Daarop besloot Joey zijn jeugd volledig te wijden aan jazz. Op zijn tiende kreeg hij een persoonlijke uitnodiging van Wynton Marsalis om op treden in het beroemde Jazz at Lincoln Center in New York. Het publiek bleef sprakeloos achter.

Met zijn debuutalbum My Favorite Things (2015) sleepte hij gelijk twee Grammy-nominaties in de wacht en ook zijn nieuwste album Countdown (2016) krijgt goede kritieken. Deze zomer haalt de North Sea Jazz Club de jonge virtuoos voor het eerst naar Nederland. Als Summer Sessions All Star natuurlijk.

5846153

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app