Quantcast
Nordic Delight Festival - Melkweg Amsterdam
205
GOING

Nordic Delight Festival - Melkweg Amsterdam

 • April 22, 2017 7:00 PM to 11:59 PM
 • Melkweg Amsterdam
  Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam, NL
 • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Nordic Delight Festival - Melkweg Amsterdam

Details

Nordic Delight Festival is back on Saturday, April 22 in Melkweg Amsterdam with an evening full of live music, film & more from the North!

Live music by Vök (ISL), Axel Flóvent (ISL) CHINAH (DK), Grapell (SE), Einar Stray Orchestra (NO), Hermigervill (ISL) and Lydmor (DK)

Cinema:

 • The Other Side of Hope (Finland, 2017, Aki Kaurismäki)
 • Go Short presents: best Nordic shorts (2016)
 • docu ‘Het nachtelijk halfrond’, inclusief Q&A met regisseur Paul de Ruijter

Expo: Rogier Boogaard toont zijn fotoproject “Finding the current to reach for the surface” over de IJslandse band Vök

Tickets €15: bit.ly/nordicdelighttix

Vök uit IJsland brengt sfeervolle elektronische pop met intense zang, piano, gitaar en saxofoon. Het kwartet wordt vaak vergeleken met bands als The xx, Polica en The Knife, maar heeft een eigen karakteristieke sound. De afgelopen drie jaar had Vök al veel succes met EP’s ‘Before’ and ‘Circle’ en Nederlandse live optredens op Eurosonic, Incubate, London Calling en Into The Woods. De band speelde al op Nordic Delight Festival in 2014 en met trots presenteren we ze opnieuw op een bijzonder moment: aan de vooravond van de wereldwijde release van hun debuutalbum ‘Figure’!

Axel Flóvent uit IJsland komt solo optreden vanavond als opener van Nordic Delight Festival. De 22-jarige singer-songwriter uit het noordelijke vissersdorp Húsavík speelt al jaren moderne folk. Na zijn succesvolle debuut EP ‘Forest Fires’ uit 2015 en optredens op Eurosonic en Nordic Delight Festival begin 2016 heeft hij ook een internationale carrière met o.a. een uitverkochte show in Paradiso. Vanavond kun je hem nog eenmaal in intieme setting solo bewonderen, dus kom vroeg naar de Melkweg als je hem niet wilt missen!

Na hun catchy singles ‘Away From Me’ en ‘We Go Back’ maakte CHINAH uit Kopenhagen ook live veel indruk op ons tijdens SPOT en Roskilde festival vorig jaar. De drie leden van CHINAH hebben een zeer verschillende muzikale achtergrond. Zangeres Fine Glindvad is dochter van een banjospeler en maakte deel uit een rondreizend folk gezelschap, gitarist Simon Kjær Lauridsen brengt indie en free jazz invloeden en Simon Lars Gustav Andersson is een klassiek geschoolde pianist. Deze ogenschijnlijk onmogelijke combinatie komt samen in de dansbare elektronische pop en r&b van CHINAH waarmee ze inmiddels al miljoenen online luisteraars wisten te veroveren. Na hun Nederlandse live debuut op festivals Eurosonic, Grasnapolsky en Nordic Delight begin 2017, zijn ze inmiddels klaar voor een internationale doorbraak!

Een lang bewaard geheim uit het hoge Noorden is Grapell uit Stockholm. De twee jeugdvrienden Emil Erstrand en Nils Nygårdhs begonnen hun muzikale carrière als schoolband onder de naam Good Morning June. In 2013 sloegen ze een nieuwe weg in en brachten ze hun eerste single uit onder de naam Grapell. Waar veel bands kiezen om snel een debuutalbum op te nemen, besloot Grapell in de studio eerst hun eigen geluid verder te ontwikkelen. Dit bleek succesvol toen in 2015 de single ‘Arrow’ werd uitgebracht. Mede door toevoeging van een saxofoon creëerde ze een tijdloos en soulful nummer dat ook in Nederland werkt opgepikt door o.a. 22tracks. Met de EP ‘Love Chambers’ (2016) en een debuutalbum op komst is de band nu klaar om hun Nederlandse live debuut te komen maken op Nordic Delight!

Einar Stray Orchestra uit Noorwegen is geen nieuwkomer meer. De band uit Oslo rondom zanger en pianist Einar Stray is al een gevestigde naam in eigen land. Ze speelden eerder in Nederland tijdens De Beschaving 2012 en Nordic Delight Festival 2014 en brengen in februari dit jaar hun derde album ’Dear Bigotry’ uit, mede geproduceerd door Marius Hagen (frontman van Team Me) en Øyvind Røsrud (gitarist van Rumble in Rhodos). Einar Stray Orchestra brengt een typisch Noorse sound. Het is een interessante mix van vrolijke en tegelijk melancholische en meeslepende popliedjes, met diverse invloeden, van Arabische folk tot modern klassiek en van indie tot postrock en dit weten ze live met volle overtuiging te presenteren!

Lydmor uit Denemarken is al bijna een resident van Nordic Delight te noemen na haar eerste Nederlandse optredens op het festival in 2013 en 2014, waaronder enkele intieme huiskamersessies. Intussen maakte de talentvolle componiste, multi-instrumentaliste en zangeres een album met Bon Homme (drummer van WhoMadeWho), een aantal singles en albums, woonde een tijd in China en speelde op Eurosonic en vele internationale festivals. Haar popliedjes zijn een mix van intense zang, piano en elektronica, maar bij de veelzijdige Lydmor weet je nooit precies van tevoren wat voor show je gaat krijgen. Een ding weten we wel zeker: het wordt magisch!

De laatste live act van de avond is Hermigervill uit IJsland. Deze muzikale tovenaar is bekend geworden door het creëren van zijn eigen interpretaties van oude en obscure IJslandse pop hits uit de jaren ‘70 en ‘80. Daarnaast speelt Hermigervill al jaren samen met lokale acts zoals Sin Fang, Retro Stefson en Berndsen. Met vijf albums onder zijn eigen naam mogen we gerust spreken van een grootheid binnen de IJslandse elektronica scene. Toch staat onze harige IJslandse vriend vooral bekend om zijn vrolijk en energieke live shows die net zo makkelijk in Reykjavik, Oslo of Berlijn eindigen in een feest dat nooit mag stoppen.

In de cinema kun je tijdens de muziekoptredens genieten van de beste korte films uit het noorden zoals:

 • Anatomy (SWE, 2016, Patrik Eklund)
 • Fight on a Swedish Beach!! (SWE, 2016, Simon Vahlne)
 • I Was a Winner (SWE, 2016, Jonas Odell)
 • Mandatory Swedish (FI, 2016, Niklas Lindgren)
 • Mother Knows Best (SWE, 2016, Mikael Bundsen)
 • Mr. Death (NO, 2016, Andreas J. Riiser)

We vertonen de docu ‘Het nachtelijk halfrond’, inclusief Q&A met regisseur Paul de Ruijter. Hij maakte een poëtische film over bewoners van het noorden van Noorwegen, waar tussen november en januari enkel een paar uur per dag schemering is. Een gebied met ongerepte natuur, gekenmerkt door een rauw, rotsachtige maanlandschap en diepe blauwe fjorden.

We sluiten af in de cinema met de gloednieuwe feature film ‘The Other Side of Hope’ (Finland, 2017) van regisseur Aki Kaurismäki

5773349

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app