Quantcast
Nordic Delight Festival - Melkweg Amsterdam
114
GOING

Nordic Delight Festival - Melkweg Amsterdam

  • April 22, 2017 7:00 PM to 11:59 PM
  • Melkweg Amsterdam
    Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Events » Amsterdam » Nordic Delight Festival - Melkweg Amsterdam

Details

Nordic Delight Festival is back on Saturday, April 22 in Melkweg Amsterdam with an evening full of live music, film & more from the North!

Live music by CHINAH (DK), Grapell (SE), Einar Stray Orchestra (NO) & more to be announced!

Tickets €15: bit.ly/nordicdelighttix

Na hun catchy singles ‘Away From Me’ en ‘We Go Back’ maakte CHINAH uit Kopenhagen ook live veel indruk op ons tijdens SPOT en Roskilde festival vorig jaar. De drie leden van CHINAH hebben een zeer verschillende muzikale achtergrond. Zangeres Fine Glindvad is dochter van een banjospeler en maakte deel uit een rondreizend folk gezelschap, gitarist Simon Kjær Lauridsen brengt indie en free jazz invloeden en Simon Lars Gustav Andersson is een klassiek geschoolde pianist. Deze ogenschijnlijk onmogelijke combinatie komt samen in de dansbare elektronische pop en r&b van CHINAH waarmee ze inmiddels al miljoenen online luisteraars wisten te veroveren. Na hun Nederlandse live debuut op festivals Eurosonic, Grasnapolsky en Nordic Delight begin 2017, zijn ze inmiddels klaar voor een internationale doorbraak!

Een lang bewaard geheim uit het hoge Noorden is Grapell uit Stockholm. De twee jeugdvrienden Emil Erstrand en Nils Nygårdhs begonnen hun muzikale carrière als schoolband onder de naam Good Morning June. In 2013 sloegen ze een nieuwe weg in en brachten ze hun eerste single uit onder de naam Grapell. Waar veel bands kiezen om snel een debuutalbum op te nemen, besloot Grapell in de studio eerst hun eigen geluid verder te ontwikkelen. Dit bleek succesvol toen in 2015 de single ‘Arrow’ werd uitgebracht. Mede door toevoeging van een saxofoon creëerde ze een tijdloos en soulful nummer dat ook in Nederland werkt opgepikt door o.a. 22tracks. Met de EP ‘Love Chambers’ (2016) en een debuutalbum op komst is de band nu klaar om hun Nederlandse live debuut te komen maken op Nordic Delight!

Einar Stray Orchestra uit Noorwegen is geen nieuwkomer meer. De band uit Oslo rondom zanger en pianist Einar Stray is al een gevestigde naam in eigen land. Ze speelden eerder in Nederland tijdens De Beschaving 2012 en Nordic Delight Festival 2014 en brengen in februari dit jaar hun derde album ’Dear Bigotry’ uit, mede geproduceerd door Marius Hagen (frontman van Team Me) en Øyvind Røsrud (gitarist van Rumble in Rhodos). Einar Stray Orchestra brengt een typisch Noorse sound. Het is een interessante mix van vrolijke en tegelijk melancholische en meeslepende popliedjes, met diverse invloeden, van Arabische folk tot modern klassiek en van indie tot postrock en dit weten ze live met volle overtuiging te presenteren!

5773349
Versus

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app