Quantcast
Jazzport Ruigoord
17
GOING

Jazzport Ruigoord

  • November 19, 2017 3:00 PM to 9:00 PM
  • Ruigoord
    Ruigoord 76, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Jazzport Ruigoord

Lineup

Details

Boi Akih: LIQUID SONGS
Zondag 19 november is er een Jazzport Ruigoord met een twist. De kerk is zoals altijd open vanaf 2 uur met een hapje en een drankje, en djsarah, de band speelt vanaf 4 uur.
Liquid Songs, het nieuwe en 7de album van de formatie Boi Akih, is geïnspireerd op een Molukse traditie waarbij oude verhalen die aangepast worden aan de huidige tijd vloeibare verhalen worden genoemd. Dit proces is een leidraad voor zowel de muzikale als de narratieve elementen die in Liquid Songs samenkomen.
De muziek heeft een open karakter, improvisatie en gecomponeerd materiaal vloeien onhoorbaar in elkaar over. Muziek met een elastische puls, die ritme impliceert, maar niet dicteert. Muziek die zich als een eigen entiteit ontwikkeld tijdens de uitvoering. Brouwer componeerde vloeibare” kern-melodieën. Akihary schreef negen zeer persoonlijke teksten die fungeren als anker punten in de composities. Vier musici met een rijke diversiteit aan temperamenten ontvouwen de muziek in een volstrekt originele bezetting. Een voorproefje?
https://www.youtube.com/watch?v=ojYE3g3ZknQ
..Monica Akihary zang�
..Niels Brouwer akoestisch nylon-snarig gitaar, geprepareerde gitaar, harpgitaar
..Tobias Klein basklarinet, contrabas-klarinet�
..Yung Tuan Ku percussie
Haarlems Dagblad, recensie Peter Bruyn 5 november 2016
“ Liquid Songs, Muziek die vloeibaar en permanent in beweging is. Dat gaat verder dan de gespeelde noten alleen. Het verklankt tevens hoe de samenleving, onze cultuur en identiteit zich blijven vernieuwen en aanpassen aan de omstandigheden. De muziek van Boi Akih is zo actueel als muziek maar kan zijn “.

6499081

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app