Quantcast
Erik Scherder over muziek en ons brein
455
GOING

Erik Scherder over muziek en ons brein

  • May 16, 2017 8:15 PM to 10:40 PM
  • Het Concertgebouw Amsterdam
    Concertgebouwplein 10, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS
loraine

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Erik Scherder over muziek en ons brein

Details

Vanwege het grote succes van hun concerten in 2016 zijn prof. Erik Scherder en Camerata RCO ook in 2017 weer terug in de Grote Zaal met hun programma over muziek en het brein.

Erik Scherder
Hersenkamermuziek – een prachtige, veelzeggende term, gemunt door Erik Scherder. Deze hoogleraar Klinische Neuropsychologie houdt zich zowel privé als vakmatig veelvuldig bezig met muziek. En dan vooral met de vraag wat melodieën met onze hersens doen. Want één ding is zeker: muziek prikkelt allerlei hersengebieden – en verrijkt die. Met Camerata RCO en pianist Thomas Beijer duikt Scherder diep in de materie: in theorie en praktijk. Er klinkt hersenkamermuziek van onder meer Schubert, Mahler en Beethoven.

Camerata RCO
Camerata RCO speelt onder meer Mozarts Veertigste symfonie. Volgens Robert Schumann was deze symfonie een werk van ‘Griekse lichtheid en genade’. De beroemde muziekspecialist Alfred Einstein dacht er heel anders over. Voor hem maakt Mozart in de symfonie sprongen ‘naar de afgrond van de ziel’. Eén stuk, twee heel verschillende emoties. Erik Scherder vertelt over de gevoelens die muziek kan ontketenen – bij publiek én musici. Luisteren we vooral met onze oren, of met onze hersens? En doen orkestwerken iets anders met ons brein dan kamermuziek? Vanavond komt u erachter.

Erik Scherder – spreker
Camerata RCO
Thomas Beijer – piano

Dinsdag 16 mei 2017 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00

5690849

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app