Quantcast
Rising Stars: Percussion artist Christoph Sietzen

Rising Stars: Percussion artist Christoph Sietzen

  • May 16, 2018 8:15 PM to 8:35 PM
  • Het Concertgebouw Amsterdam
    Concertgebouwplein 10, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Rising Stars: Percussion artist Christoph Sietzen

Details

Woensdag 16 mei 2018 | 20:15- 22:35 | Kleine Zaal | Vanaf € 23,00

Rising Stars
De meest exceptionele jonge Europese musici in één serie; dat is Rising Stars. De belangrijkste muziekpodia van Europa nomineren ieder jaar zes solisten en ensembles die op tournee gaan van Birmingham tot Barcelona en Budapest. Rising Stars kijkt buiten de hokjes in een reeks concerten met heel verschillende instrumenten in de hoofdrol. Voor elke Rising Star is een speciale opdrachtcompositie geschreven. Nieuw talent krijgt alle ruimte – en u krijgt de primeur.

Christoph Sietzen
Percussionist Christoph Sietzen betovert. Zowel in bekende muziek voor zijn instrumentarium als in opvallende nieuwe arrangementen. Op marimba excelleert de Oostenrijker dusdanig dat hij wel ‘de nieuwe Chick Corea’ wordt genoemd. Als Rising Star soleert Sietzen onder meer in een Chaconne van Bach. Hij speelt Xenakis en het voor hem geschreven Attraction van Emmanuel Séjourné. Een nieuwe compositie is er van Stewart ‘The Police’ Copeland: Sheriff of Luxembourg. Sietzen neemt bovendien zijn The Wave Quartet mee. Op vier marimba’s geeft het onder meer een reeks stukken van Piazzolla een extra warmbloedige laag.

MUSICI
Christoph Sietzen – slagwerk
The Wave Quartet

Dit concert heeft een pauze

Ben je onder de 35 jaar? Word dan lid van Entrée voor €20 per jaar en krijg tot 75% korting op dit concert! Kijk voor meer informatie op www.jouwentree.nl

6510285

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app