Quantcast
Independiente met Kong, Yokocola & Stakbabber, PAARD
20
GOING

Independiente met Kong, Yokocola & Stakbabber, PAARD

  • January 13, 2018 8:00 PM to 1:00 AM
  • GRAUZONE
    Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Independiente met Kong, Yokocola & Stakbabber, PAARD

Details

Wederom is Grauzone terug met een avondvullend programma genaamd ‘INDEPENDIENTE’ met met optredens van Stakbabber, Yokocola en Kong. Een selectie cutting-edge acts die je zou kunnen scharen onder avantgarde. Deze avond kun je een mix van alternatieve post-punk, indie, alternatieve rock, electronica en progrock verwachten.

Stakbabber is een alternatieve, indie en post-punk kwartet. Het is de band van Mick Ness die deel uitmaakte van de Ultra beweging, de band Mecano en later als zanger en gitarist van Sexepil. De eerste plaat van Stakbabber kwam in 2015 uit. Deze heeft de naam ‘Polarized’ en werd zeer goed ontvangen. De plaat werd omschreven als “stevige melancholische rock”.

Kong maakt een mix van instrumentale, alternatieve rock en avant-garde. Verwacht spannend opgebouwde composities waarin het experiment tussen elektronica en rock wordt opgezocht. Kong bestaat sinds 1988 en heeft diverse formaties gekend. Na een adempauze van 2000 tot 2007 is de band weer begonnen door de komst van de nieuwe drummer Oscar Alblas. Het laatste album “Stern” kwam uit in 2014, maar de livereputatie van deze band is tijdloos

Yokocola is wel een hele bijzondere band. De Rotterdamse bandleden zijn naar eigen zeggen: “Punks on acid!” en “the answer to the lame rock culture in the Netherlands”. Zoals je aan deze uitspraken kan zien houdt de frontvrouw wel van shockeren. De band haalt inspiratie uit proto-punk, Kraut-rock en psych/experimental rock.

6491741

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app