Quantcast
Béla Tarr | Sátántangó
78
GOING

Béla Tarr | Sátántangó

  • April 08, 2017 11:00 AM to 6:55 PM
  • Eye
    IJpromenade 1, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Events » Amsterdam » Béla Tarr | Sátántangó

Details

Scroll down for English

Béla Tarrs zeveneneenhalf uur durende magnum opus is een symfonie in zwartwitbeelden, een meesterproef van beeldend vertellen. Sátántangó (naar de roman van László Krasznahorkai) volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme.

Het klinkt ongelooflijk: een werkdag lang naar een film kijken zonder je te vervelen. Toch is dat het effect van Béla Tarrs betoverende beelden in zwartwit die de kijker langzaam meeslepen in een vertelling die het verstrijken van de tijd invoelbaar maakt.

Tarr situeerde de handeling in een morsig Hongaars dorpje; de protagonisten zijn de werknemers van een voormalige collectieve boerderij. De communistische utopie is ingestort, maar geen van de dorpelingen slaat de vleugels uit; ze beschikken over geld, maar kiezen voor een ledig bestaan in de kroeg of in het bed van de overspelige vrouw van Schmidt. Dan doemen geruchten op dat de doden uit hun graven zijn opgestaan.

Voor meer informatie en tickets: http://bit.ly/2jQRBxL


Béla Tarr’s seven-and-a-half hour magnum opus is a symphony in black and white, a masterpiece of visual narrative. Sátántangó (based on a novel by László Krasznahorkai) follows the inhabitants of a Hungarian village after the fall of communism.

For more information and tickets: http://bit.ly/2kctHO5
5790025

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app