Quantcast
Doyle Bramhall II - North Sea Jazz Club
7
GOING

Doyle Bramhall II - North Sea Jazz Club

  • May 18, 2017 9:00 PM to 10:30 PM
  • North Sea Jazz Club
    Westergasfabriek, Pazzanistraat 1, Amsterdam, NL
  • Ages 21 and over
386
FOLLOWERS

Tickets 0.00

Events » Amsterdam » Doyle Bramhall II - North Sea Jazz Club

Details

Doyle Bramhall II is een van de meest onderscheidende zangers, gitaristen, componisten en producers van dit moment. Sterker nog: niemand minder dan Eric Clapton, met wie Bramhall meer dan een decennium heeft gewerkt, prijst hem als een van de meest getalenteerde gitaristen die hij ooit heeft ontmoet.

Als zoon van de overleden Texaanse muzieklegende Doyle Bramhall, werd Doyle Bramhall II opgevoed in een huishouden vol blues en rock ‘n roll. Terwijl zijn vader een begenadigd drummer was, ontfermde de jongste Bramhall-telg zich al gauw over de gitaar en groeide hij uit tot een gewilde gitarist, componist en producer.

Naast zijn samenwerking met Clapton heeft Bramhall ook gespeeld met een breed scala aan andere grote artiesten zoals Sheryl Crow, Elton John, Gary Clark Jr., Dr. John, Allen Toussaint, Billy Preston, Erykah Badu, Meshell Ndegeocello en Questlove. Op zijn vierde soloalbum Rich Man, waarmee hij naar de club komt, kreeg Norah Jones een gastrol.

Met zulke namen op zijn cv mag je rustig concluderen dat Bramhall meerdere genres de baas is. Dat hoor je terug op zijn nieuwste album en vast en zeker ook tijdens zijn dinerconcert in de club.

5695245

Local DJ events on the go!
Get it for free.

Download app
Download app